2010. június 19., szombat

Részeges csirke

  • 8 db csirkecomb (alsó és felső, vagy vegyesen)
  • 4 szelet bacon
  • 3-4 ek olaj
  • 1-2 szelet füstölt szalonna
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejföl
  1. A csirkecombokat kicsit sózzuk, és mindegyiket egy fél szelet baconbe tekerjük.
  2. Egy tepsit olajjal megkenünk, ráhelyezzük a húsokat és füstölt szalonna darabokat dugdosunk közéjük.
  3. A húsok alá öntjük a bort.
  4. Alufóliával letakarva, 180 fokos sütőbe tesszük.
  5. Kb. 1 óra elteltével levesszük a fóliát és a húst pirulásig sütjük (ez további 15-20 perc).
  6. Végül a tejfölt elkeverjük a szaftjába és átrotyogtatjuk (5-10 perc alatt).