2010. január 22., péntek

Kinder Pingui


Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 6 ek. cukor, 6 ek. meleg víz, 6 ek. liszt, 2 ek. keserű kakaó, 1 cs. sütőpor.
Tejszínes krém: 5 dl Hulala, 1 cs. étkezési zselatin, 1 ek. folyékony méz, 1/2 kávéskanál vaníliaaroma /én kihagytam/.
Csokoládés krém: 15 dkg csokoládé, 10 dkg margarin, 1 ek. víz, 2 ek. olaj.
Bevonathoz: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg margarin, 3 ek. olaj, 1 ek. porcukor.

1. A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos lisztet.
2. A végén a kakaópor szitáljuk bele és lassan elegyítsük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
3. A tepsit olajozzuk ki, béleljük ki sütőpapírral.
4. Felezzük el a tésztát, majd előmelegített sütőben kb. 200 fokon mind a kettőt süssük meg.
5. A zselatint áztassuk be 6 ek. vízbe, kb. 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön kevergetve oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapunk.
6. Kemény habbá verjük fel a tejszínt és keverjük el a zselatinnal. Lassan csorgassuk bele a mézet. 7. Az alsó lapot visszahelyezzük a tesibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá. Tegyük hűtőbe pár percre.
8. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel és amikor már felolvadt adjuk hozzá a margarint és az olajat. Alaposan kevergessük míg egyneművé nem válik.
9. Ha kissé lehűl, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni.
10. Amikor a csokis réteg megdermedt, tegyük rá a tejszínes krém másik felét, és azt is kenjük rá.
11. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
12. A sütit tegyük hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések: