2010. február 14., vasárnap

Chrno Crusade

A Chrno Crusade (クロノ クルセイド, ’Chrono keresztes hadjárat’) egy mangasorozat, melynek írója és rajzolója Morijama Daiszuke. A mangából első fejezetének megjelenése után néhány évvel animesorozat is készült belőle,ami 2003 novembere és 2004 júniusa között futott a japán tévében. A sorozatot a GONZO Stúdiójában készítették,és a sorozatot rendezte Kou Ju. Az anime 24 epizódból áll. Műfaja akció,vígjáték és romantikus dráma ötvözete. A sorozat cselekménye egy kitalált világban játszódik az Egyesült Államok 1920-as éveiben, ahol a titkos Magdaléna rend tagjai oltalmazzák a társadalmat az országszerte felbukkanó démonoktól. A sorozat két főhőse Rosette, a Magdaléna rend egyik ördögűzője, és Chrono, Rosette asszisztense.
1920-as években járunk a háború után,Amerikában. A maffiák működése éppolyan természetes jelenség.mint a démonok megjelenése.Rosette nővér és partnere, Chrno eme démonok kiírtásával foglalkoznak a Magdaléna rend neve alatt. Különböző helyekre utazgatva végzik nem éppen mindennapi munkájukat. Egy nap Rosette egy különleges küdetést kap, miszerint járjon utána egy valószínűleg démonimádó, gazdag amerikai férfinek.
A férfi saját hotelében - a küldetés közben - találkoznak egy Azmaria nevű lánnyal ,akit adoptált a férfi,nem véletlenül. A lánynak speciális képessége van: Énekével közelebb tud kerülni az Istenhez, s így felhasználni az Isten erejének egy kis darabkáját. Ricardo - így hívják a férfit, - egy különös oknál fogva folyamatosan hajtja a lányt,hogy minél előbb "felébredjen" benne az ereje.
Egy baleset folytán a lány erejének valódi mivolta feltárul. Képes meggyógyítani az embereket, és mint később kiderül, hogy a lány is az Apostolok egyike. Az Apostolok az Isten hírnökei, s mindegyiknek van saját képessége. A Ricardo ügy lezárása után Azmaria védelmének érdekében ő is csatlakozik a rendhez. Ugyanis egy Aion nevezetű démon, akit furcsa módon Rosette és Chrno is ismeri valahonnan, elkezdik megkeresni és begyűjteni az Apostolokat.
Így telnek-múlnak a napok és a küldetések, míg egy nap elvetődik egy apró információ morzsája Rosette öccséről. Rosette valódi célja ugyanis az, hogy megtalálja az öccsét, aki szintén Apostol, de az ismeretlen szándékú gonosz démon, egy bizonyos Aion magával vitte, s erőt adott neki, méghozzá a Chrno erejét.
Aion volt az, aki letörte Chrno szarvait még évszázadokkal ezelőtt. Chrno ugyanis nem ember, hanem szintén ő is egy démon, aki Rosette és Joshua talált rá egy eldugott katakombákban még gyerekkorukban. Egy múltbéli esemény során annak érdekében, hogy Rosette életbe maradjon, Chrno a lánnyal "szövetséget" kötött, s eme bizonyítékaként egy furcsa órát adott Rosettenek. Chrno igazi alakját akkor veszi fel,bamikor Rosette megnyítja az "elzárást" az órán.
Mivel, hogy már Chrnonak nincsen szarva (a démonok onnan merítik az erejüket, ha az nincsen neki, akkor rövidesen meghalnak vagy csak sima emberként élnek) ezért az erejét a Rosette lelkéből meríti.
Ez tömören annyi jelent, hogy Rosette élete megrövidül minden egyes használatkor (számítása szerint valószínűleg nem fogja megélni a 30-at sem). De amíg nem alakul át, addig nincs veszélyben.
S így indul el Rosette és Chrno története, melyben rengeteg akció és némi humor is található.

Nincsenek megjegyzések: