2010. május 18., kedd

Chrono Crusade 1


Formátum:  AVI
Méret: 200-245Mb
Hang: Magyar


Az 1920-30-as évek U.S.A.-beli New York-jában járunk. Az ország és a város a "boldog békeidő" korát önfeledten tölti az I.Világháború befejezte után. Minden jó: a gazdaság virágzik, az emberek jól élhetnek..., de valami mégsincs rendben. Valami sötét, hatalmas és ijesztő dolog van készülőben - mely sötétebb akármilyen háborúnál -, és ennek előjeleként megjelennek olyan lények, akiket "ördögi bűnösöknek" neveznek.

Ezek a lények, méginkább démonok, akik a békébe, ahogy csak tudnak, úgy rontanak bele. De van egy szervezet, mely arra hivatott, hogy a démonok e fajta szórakozását meggátolja. Ez a szervezet a Magdaléna Rend, mely nem hétköznapi, hiszen fokhagymafűzér és egyéb démonűző eszközök helyett leginkább a gépfegyvereket részesíti előnyben, hogy likvidálja a démonokat. Természetesen a Rend tagjai nem mások, mint apácák és papok.

Ebben a szervezetben található egy 16 éves lány és az -úgynevezett- segítője, név szerint Rosette Christopher (Rosette nővér) és Chrno. Rosette nem volt mindig Isten jegyese, hiszen amiatt került a rendhez, hogy megtalálja eltűnt testvérét, Joshuát, Chrno segítségével.

Chrno és Rosette ismerettsége a történethez képest 4 évvel korábban született egy szövetség által, melyre bizonyítékul szolgál az az órához hasonlító tárgy, mely Rosette nyakában lóg...

Az idő szoros és kevés, hiszen a történet folyamán minden elfogyott perc életekbe kerülhet, ezért sietniük kell a szereplőknek...

A történet 24 része alatt az emberben vegyes érzések támadhatnak, hiszen olyan hatása van a történet kezdésének, mintha egy szeleburdi apáca és egy ügyetlen, gyerekarcú fiú kalandjai közé csöppent volna. De a sorozat előrehaladtával kiderülnek olyan dolgok, melyek hamar megváltoztathatják minden néző gondolkodását és véleményét az animéről. A történet első felében leginkább a vígjáték kap szerepet, és később egyre inkább komolyodik a mondanivalója.

A szereplők egy részének köze van monda- vagy legendakörben található alakokhoz. Kezdésként itt van Kronosz - neve a görög "idő" szóból származik, valószínűleg innen van az animében található Chrno neve is. Valamint van hasonló nevű isten is a görög mitológiában. A másik név: Mária Magdaléna vagy Mária Magdolna - a Bibliában előforduló személy (nem vagyok vallásos, így nézzétek el, ha valami nem stimmel). Szentként kezeli az ortodox, katolikus és az anglikán egyház. Életével kapcsolatban még minig nincs döntő álláspont. Jézus 7 ördögöt űzött ki Máriából.

A történet openingjének a zenéjét Minami Kuribayashi szolgáltatja: Tsubasa wa Pleasure Line; míg az endinget Saeko Chiba, aki mellékesen Azmaria hangja is, a Sayonara Solitare-rel. Nekem az ending nagyon tetszik, egyik kedvencem. Mind az intró és az outró is jól van megcsinálva; míg a kezdés kicsivel mozgalmasabb, addig a történet befejezése egy nyugodtabb, szinte elgondolkodtató outróval zár.

A rajzok és az animáció nagyon szép, a szereplők néha dilisek, máskor nagyon komolyak, ebből is látszik, hogy egy-egy személyiség mennyire összetett.

http://rapidshare.com/files/388695010/Chrono_Crusade_01.part1.rar
http://rapidshare.com/files/388702970/Chrono_Crusade_01.part2.rarpass: m1aya3 

Nincsenek megjegyzések: