2010. május 1., szombat

Anyák napja

Általában értékelünk mindent, amit anyáink értünk tesznek, de lehet, hogy nem mindig mutatjuk ki a hálánkat. Az anyák napja tökéletes nap arra, hogy elmondd neki mennyire szereted és mennyire fontos az életedben.
Igyekezz ezt a napod minél szebbé tenni a számára, segítsd, hogy pihenhessen, készíts neki házi készítésű ajándékot és lesd minden kívánságát. Megérdemli.

Néhány házi készítésű ajándék ötlet anyák napjára

Kuponok
A kuponokat könnyen elkészítheted akár kézzel is, vagy a számítógéped grafikai programjai segítségével. Egy kis ügyesség és egy kis fantázia kell csak hozzá.
Milyen kuponokat ajándékozz?
- Hátmasszázs kupon
- Nagy ölelés kupon
- Ágybavitt reggeli kupon
- Kocsimosás kupon
- Egész napos távirányító birtoklás kupon
- Mosogatás kupon
- Kerti munka kupon
- 1 óra teljes csend és nyugalom kupon
- Önkéntes takarítási kupon
- Mozi kupon
- Éttermi vacsora kupon

Emlékkönyv
Nagy divat a scrabbook, a színes, kreatív emlékkönyv, amelyet te állíthatsz össze régi fotókból. Túrd fel a fényképes dobozokat, válogass a legszebb közös pillanataitokból és ragaszd be egy albumba. Színesíts vicces képaláírásokkal, újságokból kivágott motívumokkal, szivecskékkel, stb.

Süti
Édesanyád szereti a sütiket? Lepd meg egy saját készítésűvel. Ha nem vagy egy konyhatündér, próbálkozz muffinokkal, az nem olyan nagy ördöngősség. :) Csak azt ne feledd, hogy anyák napján ne hagyj káoszt a konyhában, mindent takaríts ki magad után!

Ünnepi vacsora
Nagyon szép ajándék lehet egy meglepetés vacsora, gyertyafénnyel, borral. Keresd elő a legszebb étkészletet, hajtogasd meg a szalvétákat, hogy édesanyád lássa az igyekezetet, amivel meg szeretnéd őt lepni és örömet szeretnél neki okozni. A hatás garantáltan nem marad el! :)

Virág
A fenti ötletek mindegyike mellé illik virágot is adni. Ha van kertetek, érdemes saját csokrot kötni, mert sokkal többet jelent egy édesanyának a gyermeke keze munkája, mint akármilyen drága, boltban vásárolt profi csokor.

Mogyorós szivecskék:
15 dkg lisztet elkeverünk 1 teáskanál sütőporral, 1 tasak vaníliás cukorral és 7 dkg kristálycukorral. Hozzáadunk 1 tojást, 7 dkg puha vajat és az egészet összedolgozzuk.
Kinyújtjuk, szivecskéket szaggatunk a tésztából és vékony rétagben baracklekvárral megkenjük a tetejüket.
Ezután 10 dkg margarint összeolvasztunk 10 dkg cukorral 2 evőkanál vízzel, 7 dkg őrölt és 12 dkg durvára vágott mogyorót forgatunk bele.
Miután kissé kihült a tésztára kenjük és 20-30 perc alatt 180-200 fokon készresütjük.

Anyáknapi epres linzertorta
A tésztához összegyúrunk 15 dkg hideg vajat, 15 dkg lisztet, 15 dkg porcukrot, 10 dkg darált mandulát, 1 tojássárgáját, 2 kemény tojás sárgáját szitán áttörve, egy citrom reszelt héját és levét, 1 csipet fahéjat, 1 csipet szegfűszeget, 1 csipetnyi sót.
Miután jól összedolgoztuk a tészta alkotóit fóliával letakarva egy órán keresztül pihentetjük.

Pihentetés után a 2/3-ad részét kb 3 mm vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy tortaformát úgy, hogy egy kis pereme is maradjon.
A felesleges tészterészeket levágjuk.
Tortánkat megkenjük eperlekvárral és a maradék tésztából rácsokat készítünk.
Megkenjük tojássárgájával és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.

Málnás-citromos rózsamuffin
2 tojást 15 dkg kristálycukorral, 1 csomag vaníliáscukorral és 3 teáskanál rózsavízzel (ennek hiányában egyszerű ásványvízzel) habosra keverünk. Hozzáadunk 15 dkg margarint és egy pohár citromos joghurtot. 25 dkg lisztet elkeverünk egy sütőporral és az előző keverékünkhöz adjuk.
15 dkg málnát megmosunk, lecsöpögtetjük és óvatosan a tésztába forgatjuk egy fél citrom reszelt héjával együtt.

A masszát kivajazott muffinformáinkba töltjük és 20 perc alatt készre sütjük.
Ha már kihűlt a tetejét szórjuk meg porcukorral és díszítsük apró marcipán rózsákkal.

Nincsenek megjegyzések: