2010. április 26., hétfő

6-féle húspác grillezéshez

(kb. 50 dkg húshoz)
Csípős-paradicsomos páchoz:
  • 1dl balzsamecet
  • 3 ek ketchup
  • 2 ek cukor
  • 2 kk só (húsfajtától függően)
  • 2 kk csili szósz
  • bors
Fokhagymás-gyömbéres páchoz:
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek szójaszósz
  • 1kk cukor
  • 1kk gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
Paprikás páchoz:
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 kk mustár
  • 1dl tej
  • 1kk delikát
  • 1db csípőspaprika
Barna páchoz:
  • 5 ek ketchup
  • 5 ek méz
  • 3 ek szójaszósz
  • 0,5 dl olívaolaj
Joghurtos páchoz:
  • 2 dl joghurt
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
Worchester páchoz:
  • 2 kk worchester szósz
  • 0,5 dl borecet
  • 2 ek mustár
  • 0,5 olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1kk csili szósz
  • 1kk őrölt babérlevél
  • bors
  1. A kiválasztott pác hozzávalóit összekeverjük. (A marha-és sertéshúshoz készített pácot ne sózzuk, a húsokat sem, mert sokáig állnak a pácban, elvonná a nedvességet a húsból és megkeményednének.)
  2. A hússzeleteket vagy az egész húst jól bekenjük a páccal.
  3. Jól zárható edénybe tesszük, és a hűtőben állni hagyjuk. (A marhahúst 2-3 napig pácoljuk, a sertéshúsnak elég egy nap, míg a szárnyasokat már pár óra alatt átjárja a pác.)

Nincsenek megjegyzések: