2010. április 26., hétfő

Tárkonyos burgonyaleves


  • 500 g burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 1 közepes paradicsom
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • pirospaprika
  • tárkony
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek liszt
  • tárkonyos ecet vagy fehérborecet
  1. Az apróra vágott vöröshagymát kis olívaolajon megdinszteljük, megszórjuk egy kevés  pirospaprikával.
  2. Rádobjuk a meghámozott, apró kockákra vágott burgonyát, sárgarépát, paradicsomot, fokhagymát, gyorsan összekeverjük.
  3. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
  4. Mikor már majdnem megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a tárkonyt és a liszttel, tejföllel behabarjuk a levest. (Ha nem akarunk lisztet használni, akkor több krumplival tegyük fel, s a krumpli egy részét szétnyomkodva sűrítsük a levest. Ha pedig tejföl helyett joghurttal próbálkozunk, vegyük figyelembe a joghurt eleve savanykásabb ízét, mielőtt ecettel ízesítjük.)
  5. Tálalás előtt ízlés szerint tegyünk bele tárkonyos ecetet (vagy fehérborecetet).

Nincsenek megjegyzések: