Csípős-paradicsomos páchoz:
- 1dl balzsamecet
- 3 ek ketchup
- 2 ek cukor
- 2 kk só (húsfajtától függően)
- 2 kk csili szósz
- bors
- 1 fej hagyma
- 2 ek szójaszósz
- 1kk cukor
- 1kk gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olívaolaj
- 2 kk mustár
- 1dl tej
- 1kk delikát
- 1db csípőspaprika
- 5 ek ketchup
- 5 ek méz
- 3 ek szójaszósz
- 0,5 dl olívaolaj
- 2 dl joghurt
- só
- 0,5 dl olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kk worchester szósz
- 0,5 dl borecet
- 2 ek mustár
- 0,5 olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1kk csili szósz
- 1kk őrölt babérlevél
- bors
- A kiválasztott pác hozzávalóit összekeverjük. (A marha-és sertéshúshoz készített pácot ne sózzuk, a húsokat sem, mert sokáig állnak a pácban, elvonná a nedvességet a húsból és megkeményednének.)
- A hússzeleteket vagy az egész húst jól bekenjük a páccal.
- Jól zárható edénybe tesszük, és a hűtőben állni hagyjuk. (A marhahúst 2-3 napig pácoljuk, a sertéshúsnak elég egy nap, míg a szárnyasokat már pár óra alatt átjárja a pác.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése