Tárkonyos burgonyaleves
- 500 g burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 kisebb sárgarépa
- 1 közepes paradicsom
- 1-2 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
- pirospaprika
- tárkony
- 1 pohár tejföl
- 1 ek liszt
- tárkonyos ecet vagy fehérborecet
- Az apróra vágott vöröshagymát kis olívaolajon megdinszteljük, megszórjuk egy kevés pirospaprikával.
- Rádobjuk a meghámozott, apró kockákra vágott burgonyát, sárgarépát, paradicsomot, fokhagymát, gyorsan összekeverjük.
- Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
- Mikor már majdnem megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a tárkonyt és a liszttel, tejföllel behabarjuk a levest. (Ha nem akarunk lisztet használni, akkor több krumplival tegyük fel, s a krumpli egy részét szétnyomkodva sűrítsük a levest. Ha pedig tejföl helyett joghurttal próbálkozunk, vegyük figyelembe a joghurt eleve savanykásabb ízét, mielőtt ecettel ízesítjük.)
- Tálalás előtt ízlés szerint tegyünk bele tárkonyos ecetet (vagy fehérborecetet).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése