2009. január 3., szombat

Pasik


Sokadik nekifutásra, végre elhatároztam, hogy megírom ezt a kis cikkemet. S majd jöhetnek a hozzászólások, kinek mi a véleménye ezzel kapcsolatban.

A címből sejthetitek, hogy mi is lesz a téma. Igen, a pasik. Persze most nem az udvarias, kedves férfiakról írok eme sorokban.

Sok helyen dolgoztam már diákéveim során, de szinte mindenhol ugyanazt tapasztaltam. A nagyobb gyárakban a férfi kollegák valamiért kényszert éreznek arra, hogy minden újonnan jött hölgynek elkezdjenek udvarolni. Ezzel még nem is lenne probléma! Hisz melyik az a nő, akinek nem tetszik, ha bókolnak neki, ha szépeket mondanak, ha dicsérik stb.? Igen ám, de a legtöbb férfinek ez nem elég. Többet akar! Hogy mit? Ezt gondolom, nem kell kifejtenem bővebben, mindenki tudja.

Az egyik ilyen cégnél egy olyan 40 körüli férfi egyfolytában tette nekem a szépet. Nagyon zavaró volt. Állandóan azt hajtogatta, hogy menjek vele hűs erdőbe, meg hűs szobába… Gondolhatjátok, hogy már mennyire zavart a dolog. S hiába mondtam, hogy párkapcsolatban élek, hűséges vagyok, meg amúgy is mit képzel magáról – meg sem hallotta. Amennyire tudtam, kerültem őt, így egy idő után végre leszállt rólam. Nem tudom, mit képzelnek magukról az idősebb pasik…

De nem csak az idősebb – esetleg még nős – férfiakra jellemző ez. Jelenlegi munkahelyemen is ugyanezt tapasztalom. Egy 50-55 közötti nős férfi mondogatja nekem, hogy tudna velem mit kezdeni; mire én: Köszönöm, azt a párommal is véghez tudom vinni. Azóta ő már csak bókolgat néha, s más fiatal lányoknak teszi az ajánlatokat. Viszont van egy-két fiatalabb, 20-as éveiben járó srác, aki nagyon pofátlanul nyomul. Az, hogy nekem boldog párkapcsolatom van, sőt már olyan komoly, hogy esküvőt tervezünk – nem érdekli őket. Egyik fülön be, a másikon ki. Nem tudom Ti hogy lennétek vele, de engem nagyon idegesít és zavar, hogy amikor megyünk ki szünetre, akkor a szó szoros értelemben nagyon feltűnően elkezdik bámulni a fenekem,s mintha ez még nem lenne elég, hümmögnek is mellé, s közlik, hogy milyen jó seggem van. Ezt így nem is lehet leírni, látnotok kéne amint kicsit oldalra hajolva, fejet lehajtva bámulnak… Undorító!

Arról nem is beszélve, hogy már a becenevem – Maya – miatt is kaptam ajánlatokat. Például: Maya a kis méhecske, én meg méhész vagyok, tudnám hova döfni a fullánkot – legutóbb ezt hallottam. Egyszer pedig a kezembe nyomnak egy lapot, amin az áll, hogy XY szeretkezni akar velem… Szerintetek?!

Nem értem ezeket a pasikat. Mire jó ez nekik? Ezzel nem lesznek kedvesek a szememben, sőt, inkább unszimpatikusak lesznek. Miért nem tudnak rendesen bókolni, udvarolni? Mire jó ez a bunkóság, ez a viselkedés? Miért nem tudják tiszteletben tartani azt, ha a másik boldog párkapcsolatban él?

Persze azért vannak kivételek is. Akik ha megtudják, hogy a kiszemelt lány már foglalt, nem nyomulnak; bókolnak – ami jól esik – de baráti kapcsolatot alakítanak ki, s jól el lehet velük beszélgetni. Ilyen munkatársakkal jobban megy a munka is; míg a többiekkel…


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Voltaképp maga a férfi nem, sosem fogja tudni megtagadni önmagát!
Udvarol, nyomul.
Ugyanez igaz a nők nagy részére is!

Mindkét nemben vannak kivételek természetesen!

Viszont ne felejtsük el, hogy a 2008-2009-es trend már az volt, hogy ki milyen hamar tudja ágyba vinni a másikat.
Itt senki sem nézi azt, hogy a másiknak párja, családja van!
Ez egy hülye trend amit az idő diktált.
Ugyanolyan hülye trend, mint a vékony (anorexiás) modellek a legszebbek duma.

Munkahelyen ez úgymond "természetes", hogy a családos és független férfiak nyomulnak, udvarolnak.
Ha az ember semmibe veszi az ilyen embereket, egy idő után megszűnnek létezni, mert nincs rá közönség!

Drága Maya, amikor odaszólnak neked, hogy jó segged van, akkor nyugodtan szólj vissza, hogy "Nekem legalább van ami jó, és dicsérik! Rajtatok mit lehet dicsérni?".
Lehet erős, de hamar eltudnak halkulni! :)

Ha a férfiasságukra büszkék akkor meglehet említeni, hogy az észt nyak fölött hordjuk, kivéve a f@szfejek... :)

Bocsi, hogy ilyen szókimondóan írtam, de ez a cikk erősen szemet szúrt!

Végezetül annyit, hogy sok sok boldogságot Neked és a Párodnak!