2009. október 3., szombat

Pikáns áfonyás banánleves

Hozzávalók:

0,5 kg banán
Kevés citromlé
1 liter almalé3 kanál cukor
3 csapott evőkanál Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
Egy csipetnyi fahéj
2 pohár tejföl
2 pohár áfonya
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

Elkészítés:

A banánokat összeturmixoljuk a citromlével. Beletesszük egy fazékba az almalé felével, és felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, majd levesszük a tűzről. A maradék almalét elkeverjük az étkezési keményítővel, és hozzáadjuk a leveshez. Hozzáadjuk a vanillincukrot, 2 percig kis lángon főni hagyjuk, majd levesszük a tűzről, és miután annyira kihűlt, betesszük a hűtőbe. A fahéjat elkeverjük a tejföllel, ezt óvatosan a levesbe öntjük. Végül hozzáadjuk az áfonyát, és hidegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: