2009. október 3., szombat

Téli puncs

(kb. 6 adag)

Hozzávalók:

1 l fekete ribizlilé
500 ml narancslé
500 ml száraz vörösbor
1-2 db fahéj
4-5 szem szegfűszeg
1 db Dr. Oetker Bourbon Vaníliarúd
100 g porcukor
1 hámozatlan narancs

Elkészítés:

A ribizlilevet, a narancslevet, a vörösbort, a fűszereket, a felhasított vaníliarudat és a cukrot egy főzőedényben elkeverjük, és felhevítjük. A narancsot megmossuk, megtöröljük, és kb. fél cm-es szeletekre vágjuk, ezeket elfelezzük, vagy negyedeljük, és a puncshoz adjuk. Tálalás előtt a fűszereket és a vaníliarudat kiszedjük.

Tippek:

A megtöltött puncsos poharakat mályvacukor lándzsával dekoráljuk. A lándzsára feltűzünk két mályvacukrot, egy fél mályvacukrot fejként, egy egész és két negyed medvecukorkígyót cilinderként rátűzünk. Színes cukorkával az arcot és a gombokat dekoráljuk. A lándzsát a pohárba tesszük.
Gyermekeknek vörösbor nélkül készítjük.

Nincsenek megjegyzések: