2008. június 5., csütörtök

Party Burrito



Tortilla - hozzávalók 8 darabhoz:

* 10 dkg finomliszt
* 12 dkg finomra őrölt kukoricaliszt
* 1,5 dl melegvíz
* liszt a nyújtáshoz
* só, bors

Töltelék:

* 50 dkg főtt szárnyashús
* 10 dkg póré
* 10 dkg kígyó uborka
* 10 dkg kaliforniai paprika
* 10 dkg paradicsom
* 10 dkg kukorica
* 2 dkg vaj
* fél citrom leve
* 1 csomó metélőhagyma
* só, bors,chili

Csípős paradicsom szósz

* 5-6 érett paradicsom
* 1-2 chili paprika
* 1 nagy fej vöröshagyma
* 2-3 gerezd fokhagyma
* só,bors,kevés petrezselyem

Tzaziki kefírrel és tejföllel

* 3 dl kefír
* 1 pohár tejföl
* 2 kisebb kígyóuborka
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál frissen facsart citromlé (kihagyható)
* tengeri só,frissen őrölt feketebors

Tortilla elkészítése: Nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet. A közepébe mélyedést készítünk, fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet. Késsel kemény tésztát készítünk. Lisztezett felületen 3 percig gyúrjuk, vagy amíg sima lesz. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Az adagokat lisztezett felületen 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Minden kört letakarunk műanyag fóliával, amíg a többit készítjük. Egy nagy, vastag aljú serpenyőt szárazon felforrósítunk. Beleteszünk egy tortillát. Amikor a széle kezd kissé felkunkorodni, megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is. Mindkét oldalnak elegendő néhány másodperc. Ha a serpenyőben égni kezd a felesleges liszt, papírtörlővel ,kitöröljük.

Töltelék elkészítése:Egy serpenyőben vajat olvasztok, abban megpárolom a karikákra vágott pórét, a paprikát, az uborkát, a kukoricát, az apróra vagdalt húst, és az apróra vágott paradicsomot. Megszórom sóval, borssal, apróra vágott snidlinggel és megöntözöm citromlével. A tortillákat ezzel a töltelékkel töltöm meg, feltekerem és egy kivajazott tűzálló formába teszem. 10 percre betolom a forró sütőbe. Forrón tálalom.

Tzaziki elkészítése: Gyaluljuk apróra az uborkát, törjük össze a két fokhagymát. Jól keverjük össze a kefírt, tejfölt. Adjuk hozzá a fokhagymát, a citromot, sót, borsot, végül a lecsöpögtetett uborkát. Az egészet keverjük össze.

Paradicsom szósz elkészítése: Ha pépesre szeretnénk készíteni, akkor a hozzávalókat egy turmixgépben összekeverjük, amennyiben darabosabb mártást készítünk, a hagymákat apróbbra vágjuk és az egészet villával összedolgozzuk.

Nincsenek megjegyzések: