2010. január 22., péntek

Fagylalt receptek

Vanília fagylalt

Hozzávalóik: 15 dkg cukor, 2 tojás, 4,7 dl tej, 2 vanília rúd, 5 dl tejszín

A cukrot, a kicsit felvert tojást, a tejet és a felhasított vaníliát tedd egy lábasba, majd állandó kevergetés mellett addig főzd, ameddig az állaga krémes nem lesz. Ha kihűlt tedd a mélyhűtőbe. A tejszínből verj kemény habot, majd a félig megfagyott krémmel keverd össze, és utána tedd vissza az egészet a mélyhűtőbe.

Csokoládé fagyi

Hozzávalók: 10 dkg cukor, 2 tojás, 3 dl tej, 8dkg csokoládé, 3 dl tejszín

A cukrot, a kicsit felvert tojást, a tejet egy lábasba főzd össze. A csokit gőz fölött olvaszd meg és keverd bele a krémbe. Ezt rakd be a mélyhűtőbe amíg kissé megdermed. A tejszínt verd fel kemény habbá. Vedd ki a kissé dermedt keveréket, habverővel egy kicsit keverd át, majd add a tejszínhabhoz. Felszolgálásig tedd vissza még egy kicsit a mélyhűtőbe.

Likőrös fagylalt

Hozzávalók: 3 dl tejszín, 30 dkg cukor, 3 dl víz, 5 cl Grand Marnier, 5 tojássárgája, 1 vaníliarúd

A cukorból és a vízből készíts szirupot, főzd bele a felhasított vaníliarudat is. A tojássárgáját verd habbá, és add hozzá a szirupot folyamatos kevergetés mellett. Gőz fölött melegítsd meg a krémet, de ne forrald fel,mert a tojás kicsapódik. A tálat helyezd egy jéggel, vízzel töltött nagyobb edénybe és verd fel habosra. Add hozzá a likőrt. A tejszínből készíts kemény habot,és add a krémhez. Majd tedd az egészet a mélyhűtőbe.

Kókuszos fagyi

Hozzávalók: 3 dl tejszín, 15 dkg mascarpone, 13 dkg porcukor, 1 doboz boltban kapható kókusztej, 6-7 kanál kókuszreszelék, 1 vaníliarúd

A tejszínt verd habbá, a mascarponét verd habosra a cukorral és a kikapart vaníliával. Öntsd hozzá a kókusztejet és add hozzá a reszeléket is. Óvatosan keverd össze a habbal, majd tedd a mélyhűtőbe a krémet. Miután megfagyott még egyszer keverd át a fagyott krémet egy kicsit turmixgéppel.

Eper fagyi

Hozzávalók: 25 dkg eper, 2 kanál méz, 3 dl joghurt, 2 evőkanál gyümölcspálinka

Az epret fagyaszd le, de használhatsz mirelitet is. Turmixold össze a hozzávalókat. Ha nem azonnal fogyasztod el, akkor tedd vissza a mélyhűtőbe! Bármilyen más gyümölcsöt is használhatsz hozzá. És ha akarsz esetleg reszelt csokit is keverhetsz hozzá.

Nincsenek megjegyzések: