Hozzávalók (20 pohár krémhez):
10 dkg vaníliás pudingpor,
6 tojás,
1 liter tej,
30 dkg kristálycukor,
4 dkg vaníliás cukor,
20 dkg kockacukor,
8 dl tejszín,
1 doboz darabos ananászkonzerv,
1/2 dl triple sec,
2 dkg tortadara,
10 Roletti vagy babapiskóta.
A pudingport a tojássárgájával és kevés tejjel palacsinta suruségu péppé keverjük. A többi tejet a kristálycukor felével és a vaníliás cukorral felfozzük. A tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük, miközben a kockacukorból a tejszínnel karamellöntetet készítünk. Az ananászt leszurjük, és összekeverjük a triple sec-kel. A felforrt cukros, vaníliás tejet állandó keverés közben összekeverjük a pudingporral készített masszával, és az egészet suru péppé fozzük. A fozés végén hozzáadom a tojásfehérjébol vert habot. Az így elkészített krémhez tejszínhabot és kockára vágott ananászt keverünk. A poharak vagy kelyhek aljába egyenletesen elosztom a triple sec-kel ízesített ananászt, ráöntöm a karamellszirupot, és végül az ananászos vaníliakrémet. Hutoben jól kihutöm, tejszínhabbal, tortadarával díszítve egy-egy Rolettivel kínálom a vendégeknek. Különösen nyáron üdíto édesség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése