2008. november 2., vasárnap

Csokoládés sütemény túrókrémmel

Hozzávalók:

Töltelék: 100 dkg áttört tehéntúró, 2 tojás, 4 ek. cukor, 1/2 citrom leve.

Tészta: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1 csipet só, 40 dkg rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 4 ek. kakaó, 2,5 dl tej, vaj a tepsi kikenéséhez.

Máz: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg puha vaj, 5 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája.

A töltelékhez a túrót a tojással, a cukorral és a citromlével krémmé keverjük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk. A sót, a lisztet, a sütőport és a kakaót egy tálban összekeverjük, majd adagoljuk hozzá. A tejet beleöntjük, és az egészet sima tésztává dolgozzuk.

A tepsit – kb. 24x36 cm ¬ kivajazzuk. A tészta felét beleöntjük, és a töltelékkel megkenjük. A maradék tésztát a tetejére simítjuk. A süteményt a sütőben kb. 30 percig sütjük. A sütőből kivesszük és kihűtjük.

A csokoládét vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk. A vajat, a porcukrot és a tojássárgáját krémesre keverjük. A csokoládét beleöntjük, kikeverjük, és a süteményt megkenjük vele.

Nincsenek megjegyzések: