1.A fánktészta készítésékor ügyeljünk arra, hogy szobahőmérsékletű alapanyagokból állítsuk össze. (Hideg alkotóelemekből nem fog szépen megkelni!)
2.A fakanállal (vagy robotgéppel) kikevert tészta semmiképpen ne legyen kemény, inkább lágy, amint kissé nehezebb formázni.
3.A formázott fánkokat sütés előtt hagyjuk még egy kicsit kelni, de közben semmiképpen ne nyissunk rájuk ajtót vagy ablakot.
4.A hagyományos kelt tésztából készített fánkokat ne süssük erős tűz fölött, mert a külsejük hamar pirosra sül, a közepük viszont ehetetlenül nyers marad.
5.A fánkokat tegyük forró olajba, fedjük le, és mérsékeljük közepesre a tüzet. Ha megfordítottuk a fánkokat, már ne tegyünk rá fedőt.
6.Ne zsúfoljunk túl sok fánkot a sütőedénybe, inkább szellősen legyenek, mert a fánkok még sütés közben is nőnek.
7.A kisütött fánkokról papírtörlővel itassuk le a fölösleges olajat, és porcukorra megszórva, melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése