1.Ha a liba nem sül elég ropogósra
A sütési idő letelte előtt 10 perccel kenjük be a bõrét sörrel, majd a sütőt ismét állítsuk magas hőfokra, vagy egyszerűen locsoljunk a libára egy pohárka konyakot. Ne aggódjunk: a szesz elpárolog, és nem befolyásolja a libasült ízét.
2.Ha elfelejtettük behűteni a bort
Ha nincs palackhűtő a háznál, megteszi egy vödör is. Töltsük meg hideg vízzel, szórjuk bele jégkockákat, majd állítsuk bele a palackot. Így tízszer olyan gyorsan lehűl a bort, mint a hűtőszekrényben.
3.Ha szétesett a burgonyagombóc
Szűrőkanállal vegyük ki a gombócokat a fazékból, tegyük több réteg konyhai törlőpapír közé, s nyomjuk ki belőlük a vizet. A masszából formáljunk újra gombócokat, és főzzük tovább.
4.Ha a hollandi mártás összefutott
Valószínűleg túlságosan felmelegítettük. Gyorssegély: adjuk hozzá néhány jégkockát, majd erőteljesen kevergessük, hogy a mártás megint lehűljön. Így ismét szép sima lesz.
5.Ha odaégett a sós vízben főtt burgonya
Tegyük át másik lábosba, és friss, sós vízben forraljuk rövid ideig. Az égett íz így garantáltan eltűnik.
6.Ha a mazsola megkeményedett
Áztassuk kb. 1 órát citromlében, és újra megpuhul.
7.Ha csomóssá vált a feloldott zselatin
Még egyszer hevítsük fel a zselatinos masszát, majd a szokásos módon használjuk fel.
8.Ha túl hideg lett a torta krémje
Keverjük bele kevés feloldódott, majd lehűtött zselatint, vagy sűrítsük be néhány evőkanál jó keményre felvert tejszínhabbal.
9.Ha a rántott hal belül nyers maradt
Tegyük grillsütőbe vagy grilles mikrosütő rövid, de legerősebb programjára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése